Sijperda Verhuur stapt over op HVO100 diesel

woensdag 17 juli 2024

Wij zetten een belangrijke stap richting duurzaamheid door als eerste verhuurder over te stappen op HVO100 diesel. Deze brandstof, gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen, is een 100% biobased alternatief voor fossiele diesel en vermindert de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen aanzienlijk. HVO100 diesel kan direct tot wel 90% CO2-reductie opleveren en wordt ingezet voor onze eigen vloot en de machines die we verhuren. Vanaf heden zijn we overgestapt op HVO100.

Duurzame overstap naar HVO100
Met deze overstap zetten we een belangrijke stap in ons streven naar verantwoord ondernemen en het verbeteren van onze milieuprestaties. Het gebruik van HVO100 diesel zorgt niet alleen voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook voor betere prestaties van het materieel en een afname van de uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen.

We zetten ons in voor duurzaamheid, zowel voor onze klanten als intern. We willen ervoor zorgen dat onze klanten kunnen profiteren van de voordelen van HVO100 diesel. Door HVO100 te gebruiken voor ons materieel, helpen we onze klanten hun CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Wat is HVO100 diesel?
HVO100 staat voor 'Hydrotreated Vegetable Oil'. Het is een duurzame dieselbrandstof en een volledige vervanger van fossiele diesel, gemaakt van gebruikte bakoliën en kookvetten die geen nieuwe koolstofdioxide uitstoten. Naast dat HVO100 direct tot wel 90% CO2-reductie kan opleveren, is het volledig fossielvrij, emissiearm en biologisch afbreekbaar. Bovendien is de brandstof winterbestendig en kan het hele jaar door worden gebruikt. De brandstof is gecertificeerd volgens duurzaamheidsstandaarden zoals de ISCC, wat kan helpen bij het voldoen aan milieuregels, aanbestedingen en duurzaamheidsdoelstellingen.

Na de overstap naar HVO7 diesel in 2021, focussen we nu op verdere efficiëntie en duurzaamheid. Wij investeren voortdurend in innovatie, duurzame energie en elektrificatie van onze vloot. Bij Sijperda Verhuur bieden wij ook oplossingen als je volledig CO2 neutraal aan de slag wilt met ons materieel. We adviseren je daar graag over!

Terug